تاریخ درج خبر : 1391/12/17
کد خبر : ۱۱۴۳۰
+ تغییر اندازه نوشته -

مصرف سبزی میل افراد به استعمال دخانیات را کاهش می دهد

سایت استان: یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد گفت:مصرف سبزی میل افراد را به استعمال دخانیات ومصرف سیگار کاهش می دهد.

فرشته بوستانی افزود: براساس تحقیقات صورت گرفته سبزی ها به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین در بدن وکاهش میل به استعمال دخانیات در افراد می شود.

وی اظهار کرد: برخی مواد غذایی مانند؛ چای وگوشت قرمز به علت ادرارآور بودن واسیدی کردن محیط خون باعث افزایش دفع نیکوتین شده و در نتیجه میل به مصرف سیگار در افراد افزایش پیدا می کند.

این کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: استعمال دخانیات سبب افزایش استرس وتولید رادیکال های آزاد سرطان‌زا وفلزات سنگین مثل؛ سرب ، آرسنیک و کادمیوم در بدن می شود بنابراین برای کاهش اثرات این مواد در بدن، نیاز به مصرف ترکیبات آنتی اکسیدان نظیر ویتامینCوE است .

بوستانی ابراز کرد: منابع غذایی حاوی این ترکیبات مانند؛ میوه ها و سبزی ها باید در وعده های غذایی افراد سیگاری بیشتر گنجانده شود.

وی ادامه داد: لبنیات (شیر، ماست، کشک،دوغ) مانع جذب فلزات سنگین موجود در سیگار می شود ضمن اینکه مصرف مواد لبنی در افراد سیگاری نسبت به افراد عادی بیشتر توصیه می شود.

این کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: داشتن تنوع غذایی والگوی مصرف صحیح تغذیه شامل مصرف میوه ها وسبزی ها، حبوبات، گوشت سفید(ماهی ومرغ)، لبنیات کم چرب، انواع مغزدانه هاشامل گردو، بادام، پسته وفندق تازه وبی نمک وهمچنین استفاده از میان وعده های مناسب در کنار وعده های غذایی صبحانه، ناهاروشام ازعوارض کشیدن سیگار می کاهد.

بوستانی اضافه کرد:مصرف مایعات کافی و کاهش مصرف چای و قهوه وجایگزین کردن آن با لبنیات کم چرب و مواد نشاسته ای (نظیر نان و ماست یا نان و پنیر)و یا شیر و عسل یاشیر و خرما و افزایش فعالیت فیزیکی روزانه همراه با نفس عمیق، در کاهش عوارض سیگار بسیار موثر است.

منبع:ایسنا

خبرهای مرتبط

در صورتی که نظر ارسالی شما طولانی شود، با تأخیر بررسی و تأیید می‌شود.

نکته: نظر شما در انتظار بررسی است و پس از تایید مدیریت در سایت نمایش داده میشود..

200x208
200x208