تاریخ درج خبر : 1392/01/20
کد خبر : ۱۲۵۰۷
+ تغییر اندازه نوشته -

سیب زمینی کبابی خطر ابتلا به فشار خون را کاهش می دهد

سایت استان:  یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند سیب زمینی کبابی، پرتقال، موز، لبنیات کم چرب و سبزیجات خطر ابتلا به فشار خون را کاهش می دهد.

مصطفی رنجبر افزود: دریافت پتاسیم، خطر ابتلا به بیماری فشارخون را کاهش می دهد و انتخاب سبک زندگی سالم، در مدیریت بیماری ها و پیشگیری از ابتلا به عوارض نامطلوب آن ها موثر است.

وی هفته سلامت را فرصت مناسبی برای انتقال پیام های بهداشت و سلامت به اعضای جامعه دانست و اظهار داشت: کاهش مصرف چربی و نمک در غذای روزانه، کاهش مصرف غذاهای آماده و کنسروی و افزایش استفاده از سبزیجات و میوه‌ها در طول روز، برای داشتن زندگی سالم موثر است.

این کارشناس تغذیه، تصریح کرد: به دلیل تاثیر آب گریپ فروت بر متابولیسم داروهای کاهنده فشارخون، بیمارانی که دارو مصرف نمی کنند، می توانند از این میوه به دلیل بالا بودن پتاسیم آن استفاده کنند.

رنجبر با اشاره به تحرک بدنی منظم و متناسب با توانایی فرد برای پیشگیری از ابتلا به بیماری فشارخون، اظهار داشت: بهترین نوع فعالیت بدنی برای مبتلایان به پرفشاری خون، پیاده‌روی، دویدن با سرعت کم، قایق‌سواری، طناب‌زدن، دوچرخه‌سواری و استفاده از دوچرخه ثابت بوده و بهتر است قبل از هر فعالیتی، حرکات کششی انجام دهند.

* کنترل 80 درصدی بیماری فشارخون با انتخاب سبک زندگی سالم

معاون شبکه بهداشت و درمان دنا گفت: با انتخاب شیوه زندگی سالم، می توان بیماری فشارخون را به میزان 80 درصد کنترل کرد.

مهدی لایقی اصل افزود: هر چه قلب میزان خون بیشتری را پمپاژ کند و شریان ها نیز باریک تر باشند، میزان فشارخون بالاتر می رود.

وی با بیان اینکه فشار خون بالا، شایع‌ترین علت سکته مغزی در ایران و سومین عامل مرگ ‌و ‌میر پس از سرطان و بیماری‌های قلبی است، اظهار داشت: با افزایش سن، به ویژه پس از 50 سالگی، خطر ابتلا به این بیماری، افزایش می یابد.

معاون شبکه بهداشت و درمان دنا، تشخیص بیماری فشارحون را آسان دانست و تصریح کرد: مهم ترین اقدام پس از تشخیص ابتلا به این بیماری، همکاری بیمار با پزشک برای کنترل آن است.

لایقی اصل، عنوان کرد: در سال های اخیر با ماشینی و صنعتی شدن جوامع، الگوی بیماری ها از بیماری های واگیر به غیرواگیر تغییر یافته و درصد مبتلایان به بیماری هایی مانند فشارخون، رو به افزایش است.

وی با تاکید بر سنجش میزان فشارخون برای افراد بالای 30 سال در مراکز بهداشتی، درمانی، یادآور شد: با رژیم غذایی حاوی سبزی، میوه و لبنیات کم چرب، ورزش منظم، کنترل وزن و مصرف کم نمک، می توان از ابتلا به فشارخون پیشگیری کرد.

* افراد دارای کلسترول بالای 200 میلی گرم در خطر ابتلا به سکته

یک کارشناس مبارزه با بیماریها گفت: بالا بودن کلسترول در ابتلا به سکته های قلبی و مغزی بسیار موثر است.

سید علی موسوی رجا افزود: افراد باید در صورت داشتن کلسترول بالای 200 میلی گرم در دسی لیتر، سبک زندگی خود را اصلاح کنند.

وی بیان داشت: کلسترول بالا، باعث تشکیل پلاک در رگ ها، تنگی و انسداد رگ می شود.

موسوی با بیان اینکه انسداد در رگ های قلب موجب سکته قلبی و انسداد رگ های مغز موجب سکته مغزی می شود، اظهار داشت: در صورت طبیعی بودن میزان کلسترول، رگ های بدن سالم باقی می ماند.

این کارشناس مبارزه با بیماری ها، ادامه داد: استفاده از غذای سالم و عاری از چربی، طبخ غذا به صورت آب پز و بخارپز، افزایش مصرف میوه و سبزی در برنامه روزانه، پرهیز از مصرف مواد خوراکی شور مانند چیپس و پفک، موجب حفظ میزان کلسترول خون در شرایط طبیعی می شود.

موسوی رجا یادآور شد: عدم فعالیت بدنی کافی، سبب افزایش وزن و درگیر شدن با مشکلاتی مانند چربی خون، قندخون و فشارخون می شود.

* استرس باعث ایجاد بیماری فشارخون می شود

یک کارشناس مبارزه با بیماریها گفت: شرایط فوق العاده مانند تغییر موقعیت، اضطراب و عصبانیت، موجب افزایش ضربان قلب، تنگی عروق و بالا رفتن فشارخون می شود.

ابراهیم رستمی افزود: فشارخون بالا، وضعیتی پزشکی است که در آن فشار وارد شونده بر دیواره رگ ها و فشار جریان خون از میزان نرمال٬ بالاتر می‌رود.

وی اظهار داشت: هنگامی‌که فشارخون به هر علت بالا باشد٬ قلب با هدف پمپاژ مجدد خون٬ وادار به افزایش حرکت و کار بیشتر شده، بدین صورت فشار بر رگ ها بیشتر می شود.

رستمی شیوع فشارخون بالا را در مناطقی از جهان که مصرف نمک بالاست، بیشتر دانست و اظهار داشت: مصرف نمک زیاد از دوران شیرخوارگی، پایه‌ ای برای بالا رفتن فشار خون در سنین بالاتر است.

این کارشناس مبارزه با بیماری ها، با بیان اینکه کشیدن سیگار، در ابتلا به بیماری فشارخون موثر است، عنوان کرد: با اولین پک به سیگار، قلیان یا پیپ، آدرنالین در بدن آزاد شده و فشار خون سیستولیک تا 25 میلی ‌متر جیوه افزایش می ‌یابد.

رستمی افزود: خطر ابتلا به فشار خون بالا در افراد چاق، دو برابر بیش از سایرین بوده و کاهش اندک وزن نیز به پایین آوردن فشار خون کمک می‌ کند.

وی یادآور شد: بسیاری مبتلایان به فشارخون، مانند بیماران مبتلا به چربی خون از بیماری خود آگاه نبوده و توصیه می شود از سنجش منظم میزان فشار و چربی خون غافل نشوید.

خبرهای مرتبط

در صورتی که نظر ارسالی شما طولانی شود، با تأخیر بررسی و تأیید می‌شود.

نکته: نظر شما در انتظار بررسی است و پس از تایید مدیریت در سایت نمایش داده میشود..

200x208
200x208