تاریخ درج خبر : 1393/07/28
کد خبر : ۳۸۰۴۸۶
+ تغییر اندازه نوشته -

ابتکار جالب معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج+منوی غذایی دانشجویان

معاون دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ابتکاری جالب و با هدف جذب مشارکت بیشتر دانشجویان دانشگاه، مسائل مرتبط با این حوزه را با نظر خواهی از آنان و همچنین نمایندگان صنفی دانشجویان انجام می دهد.

3217

به گزارش سایت استان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ ژتون دانشجویی! واژه آشنایی برای همه کسانی است که بخشی از عمر خود را در محیط های ” دانشجویی” گذرانده اند. البته در کنار این “واژه آشنا” نام دیگری نیز تداعی کننده این خاطرات بوده و آن “خوابگاه” است که به نحوی با “ژتون و غذای” دانشجویی ارتباط مستقیم دارد و شاید در کنار اصل مهم و اصلی آموزش و یادگیری، همین دو ” واژه” باشند که تداعی کننده خاطرات دانشجویی هستند.

1

اما در این میان روش دکتر قیطاسی، معاون دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوجدر ” نظرخواهی” از دانشجویان و مشارکت آنان در امور مربوطه به خود از جمله برای مشخص شدن ” منوی غذایی” آنان و در ادامه ارائه نظرات هر دو طرف به متخصص تغذیه دانشگاه جهت نهایی شدن؛ در نوع خود جالب توجه است؛ به گونه ای که منوی پیشنهادی ارسالی وزارت بهداشت، با نظرخواهی دانشجویان دانشگاه تنظیم شده و در کنار آن نظرات ” متخصص تغذیه” نیز لحاظ می شود تا برای ” تغذیه ” سالم جای هیچ بحث و مشکلی وجود نداشته باشد.

البته در کنار این موضوع یک نفر نیز به عنوان” ناظر دانشجویی” در “سلف سرویس” تعیین شده تا بر کیفیت و کمیت غذا نظارت داشته باشد و در صورت هر گونه مشکل احتمالی مراتب را به مدیر دانشجویی جهت پیگیری اطلاع دهد.

اینکه دانشجویان ” دانشگاه علوم پزشکی یاسوج” چه غذاهایی در سه نوبت صبحانه، ناهار و شام صرف می کنند و اصولا این نوع غذاها مورد تاکید متخصصین تغذیه است یا خیر؟ و دیگر اینکه هزینه هر بار ناهار و شام دانشجویی چقدر می شود، موضوع این گزارش است که اطلاعات جالبی در آن ارائه می شود.

در این باره معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشک یاسوج می گوید: وزارت بهداشت تصمیم گرفت منوی غذایی دانشگاه های علوم پزشکی کشور را به هم نزدیک کند، به نحوی که اصول تعذیه ای دانشجویان نیز در آن رعایت شود.

دکتر ایزدپناه قیطاسی افزود: در این راستا، مسئولان مربوطه با ارسال بخشنامه ای به دانشگاه های علوم پزشکی کشور با تاکید بر اینکه تامین تغذیه دانشجویی به عنوان یکی از محورهای اصلی خدمات رسانی به دانشجویان خواستار ارئه نظرات آنان با هدف مشخص شدن راهکارهای اجرایی جهت ایجاد هماهنگی بیشتر در بخش تغذیه دانشجویی شد

وی ادامه داد: در نهایت پس از بحث فراوان و بررسی های بعمل آمده توسط کارشناسان و متخصصین تغذیه، یکی از راه های مناسب برای ایجاد هماهنگی در این زمینه و ارائه خدمات در بخش تغذیه دانشجویی را تعاریف وعده های غذایی، ارائه منو و برنامه های پیشنهادی غذایی یکسان اعلام کردند که با ارسالی منوی مشخص شده، پیشنهاداتی جهت اجرا و یا بررسی به دانشگاه ابلاغ شد.

2

دورچین های غذایی مشمل هزینه نمی شود

دکتر قیطاسی با بیان اینکه در کنار منوی غذایی، دورچین غذا نیز مطرح شد و در این زمینه بررسی کارشناسی صورت گرفت، تصریح کرد: با توجه به اینکه تامین سلامت دانشجویان مورد نظر بود، لذا اقلام غذایی مانند ماست، سالاد، انواع میوه، انواع سوپ و سبزیجات پخته جزء دورچین غذا در نظر گرفته شد که بابت آن هزینه ای از دانشجو دریافت نشود؛ اما دوغ، زیتون، دلستر، ترشی،انواع ژله و حلوا به عنوان مازاد غذا لحاظ گردیده و بابت نحوه ارائه و دریافت هزینه آن از دانشجویان هزینه دریافت شود.

افزایش قیمت وعده های ناهار و شام به ۸۰۰ تومان

معاون دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج همچنین گفت: اندک زمانی بعد، یعنی در اوایل شهریور ماه امسال، وزارت بهداشت با صدور بخشنامه ای جدید قیمت ژتون غذا در دانشگاه های علوم پزشکی کشور را مشخص و دانشگاه های علوم پزشکی از جمله یاسوج را ملزم بر اجرای آن نمود.

دکتر قیطاسی تاکید کرد: بر اساس این بخشنامه و با اشاره به صورت جلسه نشست دبیران مناطق پنج گانه شورای مشورتی امور رفاهی داشجویان قیمت ژتون وعده ناهار و شام ۸۰۰تومان و وعده صبحانه به دلیل اهمیت ویژه در حفظ سلامت دانشجویان، بدون افزایش قیمت هم چنان ۵۰۰ تومان ماند و ما نیز همراه با سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور نسبت به اجرای آن اقدام نمودیم.

3

وی در پاسخ به این سوال که هزینه هر وعده غذای دانشجویان چقدر است که دانشجو برای ناهار و شام ۸۰۰ تومان پرداخت می کند، گفت: ناهار هر دانشجو، ۶هزار و ۵۰۰تومان و شام برای هریک دانشجو ۵ هزار تومان هزینه می کند که از این مبلغ، دانشجو فقط ۸۰۰ تومان را پرداخت می کند.

دکتر قیطاسی یادآور شد: در بحث صبحانه نیز که مورد تاکید ما است؛ یک هزار و ۵۰۰تومان است که این عزیزان مبلغ ۵۰۰ تومان برای هر وعده غذایی می پردازند.

4

تاکید بر مشارکت پذیری دانشجویان

دکتر قیطاسی تاکید می کند: برای رفاه حال دانشجویان و مشارکت پذیری آنان منوی ارسالی وزارت بهداشت را در اختیار نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشگاه قرار داده و از آنان خواستیم منوی پیشنهادی خود را نیز مشخص کنند تا در نهایت هر دو منو را در اختیار متخصص تغذیه گذاشته و جهت تصمیم گیری نهایی و اجرای آن جلسه ای تشکیل شود.

وی ادامه داد: این جلسه با حضور نماینده شورای صنفی، متخصص تغذیه، مدیر دانشجویی و کارشناس تغذیه معاونت تشکیل و هر دو منوی پیشنهادی مطرح شده، در جلسه طرح کردیم.

دکتر قیطاسی ادامه داد: تاکید ما به دانشجویان دانشگاه این بود که منوی تعریفی آنان حتما ارزش های غذایی شامل” پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ها و چربی ها را داشته باشند و برای این که این مهم محقق شود نسخه نهایی منوی غذایی را با حضور نماینده آنان و “متخصص تغذیه” دانشگاه قطعی کردیم.

وی یادآور شد: البته ما به این جلسه نیز قناعت نکرده و این نکته به دانشجویان اعلام شد که پس از گذشت مدتی از زمان اجرای ” منوی غذایی” نظر سنجی شود تا مطمئن شویم این رویه مورد تاکید و تایید دانشجویان است و خوشبختانه این مهم اتفاق افتاده و قریب به اتفاق دانشجویان دانشگاه آن را تایید نمودند.

دکتر قیطاسی با بیان اینکه در این مدت گاهی اوقات دانشجویان خواهان تغییرات جزئی در برنامه شده بودند که به تناسب شرایط با آنان همکاری کردیم، تاکید نمود: تلاش ما ارائه خدمت مطلوب به دانشجویان و تاکید بر ” تقویت تعامل و همکاری متقابل” با آنان است و این رویه همچون گذشته تدوام خواهد داشت.

منوی غذایی فعلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

ایام هفته ناهار شام صبحانه
شنبه چلوخورشت قیمه مرغ سوخاری با خیارشور و سس تک نفره دو عدد تخم مرغ با سیب زمینی آب پز +شیر
یک شنبه چلوجوجه کباب با دوغ و گوجه ماکارونی(منوی دوم:پنیر و خیار گوجه) نان، مربا و کره+ شیر
دو شنبه چلوخورشت قورمه سبزی عدس پلو با ماست+مرغ و کشمش دو عدد تخم مرغ با شیر
سه شنبه چلوکباب کوبیده با ماست و گوجه خوراک لوبیا و قارج(منوی دوم:سالاد الویه +گوجه) پنیر+ شیر
چهارشنبه زرشک پلو با مرغ استامبلی پلو+ماست حلو+شیر
پنج شنبه سبزی پلو با ماهی و لیموترش کوکوسبزی با ماست(منوی دوم:تخم مرغ، سیب زمینی، گوجه و سس تک نفره) عسل، کره+ شیر

 

خبرهای مرتبط

در صورتی که نظر ارسالی شما طولانی شود، با تأخیر بررسی و تأیید می‌شود.

نکته: نظر شما در انتظار بررسی است و پس از تایید مدیریت در سایت نمایش داده میشود..

  • زلو می‌گه:

    این ابتکار نیست اختراع است . چرا این کار مهم را اینگونه کوچک جلوه میدهید؟ به نظر من باید با دعوت از بالاترین مقام اجرایی کشور و هیات دولت و مهمانان خارجی از این مهم رونمایی شود و روزی را هم به این نام ” روز منو ” نامگذاری کرد .

200x208
200x208