تاریخ درج خبر : 1394/05/24
کد خبر : ۵۱۵۴۱۶
+ تغییر اندازه نوشته -

سایه سنگین تب مالت بر مردم استان

معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصرف شیرهایی که به صورت سنتی تولید و فله ای عرضه می شود تهدیدی جدی برای سلامت مردم این استان است.

محمد رضا گلابی افزود: سالانه 80 هزار تن شیر در کهگیلویه و بویراحمد مصرف می شود که 50 هزار تن آن به صورت فله ای و غیر پاستوریزه است.
وی اظهار کرد: براساس نمونه گیری های میکروبی آزمایشگاهی انجام شده 73درصد از شیرهای عرضه های شده به صورت فله ای ناسالم است.
گلابی تصریح کرد:احتمال این که شیرهای فله ای عرضه شده در مراکز عرضه لبنیات سنتی، از محل مرجوعی شیر کارخانجات به دلیل بالا بودن بار میکروبی، نداشتن استاندارد های لازم مانند بروز بیماری در واحدهای دامی و یا آلودگی شیر به باقیمانده دارویی در اثر درمان باشد وجود دارد.
وی اظهار کرد:آلودگی میکروبی این محصولات می تواند ناشی از فرآیند حمل و نقل و یا رعایت نشدن زنجیره سرما باشد.
وی با بیان این که استقبال و ذائقه مردم مهمترین عامل افزایش تعداد مراکز فروش این محصولات است گفت:شهروندان هنوز آگاهی درستی از پیامدهای منفی مصرف لبنیات و فرآوده های غیر پاستوریزه برای سلامتی ندارند.
وی ابراز داشت:بهترین راهکار استفاده از شیر و محصولات لبنی سالم و پاستوریزه است که از چرخه نظارت و کنترل بهداشتی لازم برخوردار است.
بر اساس آمار موجود 120 واحد عرضه شیر سنتی در کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند که 90 واحد آن پروانه بهره برداری ندارند.
به گفته مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد میزان ابتلا به بیماری تب مالت که یکی از آثار زیانبار مصرف مواد لبنی ناسالم است امسال نسبت به سال گذشته در این استان به میزان سه برابر افزایش یافته است.
امسال 196 نفر ابتلا به بیماری تب مالت در این استان به ثبت رسیده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته تعداد آمار بیماری تب مالت 64 مورد بوده است.

منبع: ایرنا

خبرهای مرتبط

در صورتی که نظر ارسالی شما طولانی شود، با تأخیر بررسی و تأیید می‌شود.

نکته: نظر شما در انتظار بررسی است و پس از تایید مدیریت در سایت نمایش داده میشود..

200x208
200x208