تاریخ درج خبر : 1391/11/16
کد خبر : ۹۹۵۵
+ تغییر اندازه نوشته -

سومین استان مصرف کننده بالای گوشت قرمز

سیدرشید غفاری  به علل مرگ و میر در کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت:  میزان مرگ و میر زیر پنج سال در این استان 14.45 درصد گزارش شده و به نسبت کشوری که 21.64 در هر 100 نفر بوده آماری رضایت‌بخش است.

معاون بهداشتی علوم پزشکی  کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب اولویت‌بندی، بیماری‌های قلبی و عروقی، حوادث غیر عمد و انواع سرطان‌ها را از علل مهم مرگ و میر در این استان عنوان کرد و گفت: از شاخص‌های مهم و نگران کننده مرگ و میر مادران بوده که در سال گذشته در سطح این استان 6 مورد گزارش شده و در سال جاری نیز تا کنون سه نفر گزارش شده است.

غفاری زایمان ایمن در کهگیلویه و بویراحمد را 99 درصد بیان کرد و گفت: مرگ یک مادر زندگی اعضای خانواده را فلج می‌کند از این رو می‌طلبد رسانه‌های جمعی و گروهی آگاه‌سازی جامعه هدف را در برنامه‌های کاری خود قرار دهند تا از میزان مرگ و میر این افراد در خانواده‌ها کاسته شود.

وی در ادامه اولین علت مرگ و میر در کهگیلویه و بویراحمد را بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و ابراز داشت: با بررسی‌های صورت گرفته 47 درصد مرگ و میر در سال گذشته عارضه قلبی و عروقی گزارش شده است.

غفاری به برنامه بسیج سلامت قلب ایرانی اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح در مرکز کهگیلویه و بویراحمد به صورت پایلوت بوده و رفتارهای پرخطر و گروه‌های مؤثر مشخص می‌شود و با همکاری واحد بیماری‌های غیر واگیر‌دار آموزش لازم به کلیه نیروهای ادارات و نهادهای دولتی در راستای مراقبت از قلب آموزش داده می‌شود.

این مسئول اذعان کرد: اجرایی شدن این طرح در شورای سلامت استان به تصویب رسیده و مصوب شد کلیه کارکنان دولت در دوره آموزشی سلامت در شش ساعت آموزش مفید مراقبت از قلب و عروق را بگذرانند که در آینده نزدیک این طرح به صورت عملیاتی در سطح استان اجرا می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد دیگر علل مرگ و میر در این استان را 10.5 درصد حوادث غیر عمد و 10.5 درصد دیگر را سرطان‌ها عنوان کرد و گفت: کم تحرکی غلط‌ترین رفتار بهداشتی در این استان بوده که با این وجود 90 درصد زنان و 85 درصد آقایان کم تحرک هستند.

غفاری ادامه داد: رفتارهای غلط بهداشتی در چند مؤلفه مهم بررسی می‌شود که پیاده‌روی، کوهنوردی و حداقل نیم ساعت فعالیت در منزل برای ارزیابی افراد مهم  است.

این مسئول دومین تهدید برای سلامت کهگیلویه و بویراحمد را بالا بودن مصرف گوشت قرمز بیان کرد و  اذعان کرد: این استان سومین استان مصرف کننده بالای گوشت قرمز بوده و از رفتارهای غلط دیگر استفاده و شیوع مصرف قلیان در زنان است که بیش از این سلامت افراد را تهدید می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی سلامت را مهم ارزیابی کرد و گفت: همکاری این قشر از جامعه نقش مهم و اساسی در کاهش مشکلات بهداشتی دارد.

منبع :فارس

خبرهای مرتبط

در صورتی که نظر ارسالی شما طولانی شود، با تأخیر بررسی و تأیید می‌شود.

نکته: نظر شما در انتظار بررسی است و پس از تایید مدیریت در سایت نمایش داده میشود..

200x208
200x208